πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (2024)

Ik krijg vaak de vraag van lezers welk opblaasbare sup board nu het beste is. In deze gids ga ik proberen hier zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Net als bij andere gidsen focus ik mij niet alleen op de beste kwaliteit van een sup board, maak kijk ik vooral naar prijs-kwaliteitverhouding. Kun je een board voor €400 minder kopen die in kwaliteit maar iets verschilt? Dan krijgt dat board (in veel gevallen) een hogere score van me. Aangezien de meeste mensen nog altijd niet stinkend rijk zijn (en ik al helemaal niet), is het ultieme board in mijn ogen de perfecte combinatie van betaalbaarheid en kwaliteit.

Omdat er veel verschillende type boards zijn, voor verschillende omstandigheden (all-round / yoga / surfen etc), heb ik deze gids opgedeeld in boards per specifiek type.

Natuurlijk kan je een all-round opblaasbaar sup board gebruiken voor meerdere doeleinden (vandaar ook de naam). Er zijn echter boards die zich specifiek richten op een bepaalde activiteit, dus is het belangrijk dat ook deze uitgelicht worden. Twijfel je welke activiteit je gaat ondernemen op het water? Kies dan voor een all-round board.

Belangrijk puntje voor we beginnen. De content op deze site vind je in drie talen. Toch vind je bij de Engelse aankoopgids andere boards dan hier. Hoe dit komt? Dit heeft met de beschikbaarheid te maken van de boards in de verschillende landen. Ik kan hier wel een board op #1 zetten, als jij er vervolgens niet aan kan komen, heeft dit geen zin πŸ˜€

Vanwege de verschillende doeleinden heb ik per categorie een top 3 overzicht van opblaasbare sup boards geschreven (klik om naar beneden te scrollen):

  • Top 3 voor All-around
  • Top 3 voor Touring
  • Top 3 voor Racing
  • Top 3 voor meer personen
  • Top 3 voor Yoga
  • Top 3 voor Vissen
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (1)

All-round Paddle Board

All-round sup boards zijn, zoals de naam je doet vermoeden, geschikt voor alle doeleinden. De boards worden het meest gebruikt om relaxed te peddelen, kortere tours, op vakantie door recreatief gebruik en sup yoga. Nogmaals: er zijn betere boards voor als je enkel yoga wil doen, maar een all-round board kun je hier ook prima voor gebruiken.

β€œTom, is niet iedere board een all-round board als je wil dat dit er één is? ” Tuurlijk kun je Yoga doen op je race board, alleen de stabiliteit van een race board is minder vanwege het ontwerp. Ik zal dit dus niet aanraden omdat je het jezelf dan erg moeilijk maakt. Wil je me toch het tegendeel bewijzen? Stuur dan wel ff een fotootje hiervan op mijn social media πŸ˜‰

Goed, daar zijn we dan, hierbij de 3 beste opblaasbare sup boards voor dit jaar.

Top 3 beste opblaasbare all-round sup boards van 2024

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (2)

Bluefin Cruise 10’8β€³
βœ“ 11,3 kg
βœ“ €579 (op moment van schrijven)
βœ“ 325 cm x 83,5cm x 16cm
βœ“ Max. gewicht: 130 kg.
βœ“ Incl. peddel, enkelkoord, luxe pomp, kajak zitje + opzetstuk voor peddel, waterdicht telefoonhoesje, luxe rugtas
➑️ Lees hier de volledige review

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (3)

MOAI 10’6β€³
βœ“ 8,5 kg
βœ“ €489 (op moment van schrijven)
βœ“ 320 cm x 81 cm x 15 cm
βœ“ Max gewicht: 130 kg.
βœ“ Incl. peddel, enkelkoord, pomp, rugtas
➑️ Lees hier de volledige review

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (4)

Bluefin Cruise Carbon
βœ“ 15,6 kg
βœ“ €899 (op moment van schrijven)
βœ“ 325 cm x 82,5cm x 16,5 cm
βœ“ Max. gewicht 130 kg.
βœ“ Incl. carbon peddel, luxe enkelkoord, luxe draagtas met wielen, waterdicht telefoonhoesje, triple action pomp, kajak zitje, kajak opzetstuk voor peddel.
➑️ Lees hier de volledige review

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (5)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (6)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (7)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (8)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (9)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (10)

De Bluefin Cruise is een geweldig opblaasbaar sup board van super kwaliteit, dat geleverd wordt met misschien wel het meest complete pakket dat ik ooit ontvangen heb.
Zo krijg je bij dit pakket een (fiberglass) peddel + extra opzetstuk zodat je er een kajak peddel van kan maken, een luxe rugtas, kajak zitje, enkelkoord, (dual action) pomp Γ©n een waterdicht telefoonhoesje bij.

De afmetingen van dit board zijn 325 cm x 83,5 cm x 16 cm en het heeft een maximum draaggewicht van 130 kg (hoewel dit in de praktijk een stuk meer kan zijn merk ik).

De Bluefin SUP ligt heerlijk stabiel in het water door zijn extra breedte en dikte van maar liefst 16 cm. Voor de prijs van zo’n €579 (op moment van schrijven, dit kan erg verschillen gedurende het seizoen) krijg je een geweldig pakket waarvan je heel wat jaartjes kan genieten.

Naast de hoge kwaliteit meegeleverde accessoires, is de afwerking van het board ook subliem. De anti-slip deck is erg fijn en ook is er aan een kick-pad (een verhoogd gedeelte achterop je sup voor snelle bochten en meer avontuur) gedacht.

Naast al deze dingen geeft Bluefin als een van de weinige merken maar liefst 5 jaar garantie op zijn boards, wat aangeeft dat zij ook veel vertrouwen in hun product hebben.

Omdat de Bluefin Cruise een heerlijk sup board is voor all-round gebruik Γ©n er zoveel (en zo goede) accessoires meegeleverd worden, πŸ₯‡ is dit het beste opblaasbare board van 2024. πŸ₯‡

Wil je meer lezen over de Bluefin Cruise? Lees dan hier mijn volledige review

Ik ben overigens niet de enige die dit board geweldig vindt. Op Amazon scoort het board namelijk 4,6 van de 5 sterren (op basis van 450 reviews die ik op 4 mei 2020 heb gevonden)
⭐⭐⭐⭐⭐

MOAI 10’6β€³

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (12)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (13)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (14)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (15)

Wil je iets voordeliger uit zijn dan de Bluefin Cruise, dan is de MOAI 10’6β€³ sup board jouw ultieme all-round sup board voor 2024. Dit board is ontworpen in Nederland en hierom krijgt het alleen al een bonuspunt wat mij betreft πŸ˜‰

MOAI is een zeer geschikt sup board wanneer je de sport net leert kennen, of wanneer het board door meerdere mensen in een familie gebruikt wordt. Als je voor ieder wat wils in huis wil halen (om mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld), is de MOAI sup zeker de afweging waard.

Het brede board staat garant voor veel stabiliteit en vanwege het gewicht van de SUP (8,5 kg) is het ook vrij eenvoudig te dragen door minder grote / sterke mensen.

Bij MOAI krijg je ook een compleet pakket, hoewel deze wel minder uitgebreid is en van mindere kwaliteit. Voor beginners / recreanten volstaat dit echter prima. In het pakket tref je een aluminium peddel, een draagtas (met wieltjes) en een enkelkoord aan.

Wil je meer lezen over de MOAI 10’6β€³? Lees dan hier mijn volledige review

De reden waarom ik kies voor een MOAI 10’6β€³ in plaats van zijn grotere broer de MOAI 11β€², is de stabiliteit van de SUP. De MOAI 10’6β€³ ligt stabieler in het water omdat deze breder is. Het is dus meer geschikt voor de all-round gebruiker.

Bluefin Cruise Carbon SUP

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (18)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (19)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (20)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (21)

Ben jij bereid wat meer te betalen voor het absoluut beste board? Dan is de Bluefin Cruise Carbon iets voor jou. Dit is het beste sup board van de drie, maar door het grote prijsverschil heb ik hem op de derde plek gezet. Ben jij echter op zoek naar kwaliteit en speelt geld hierin een mindere rol? Dan haal je met de Bluefin Cruise Carbon SUP (klik voor volledige review van het board) het beste board in huis.

Er vallen een paar dingen direct op wanneer je de Bluefin Cruise Carbon in huis krijgt: het gewicht van de SUP Γ©n de accessoires (waar ik hierboven bij de normale Bluefin Cruise al zo over te spreken ben).

Allereerst het gewicht. Ik zal je alle details besparen omdat het een erg technisch verhaal is, maar er zijn bijna geen sup boards die zo stevig gebouwd zijn. De drop stitch technologie bevat zoveel draden, dat het bijna onbreekbaar is. Je kunt dit board (als je dat zou willen) bijna twee keer zo hard opblazen als bijvoorbeeld de MOAI 10’6β€³, wat veel zegt over de bouwkwaliteit.

Het gewicht zegt dus veel over de kwaliteit. Toch is het soms lastig. Voor een vrouw of een kind is dit board natuurlijk lastiger te tillen en dit kan een obstakel zijn.

Vervolgens de accessoires. Ik kom niet vaak pakketten tegen die zo luxe en zo uitgebreid zijn als de Bluefin Carbon Cruise. Er wordt namelijk standaard een Carbon peddel meegeleverd, het beste materiaal voor een peddel. Ook krijg je er een kajak zitje, een kajak opzetstuk voor de peddel, een luxe enkelkoord, een superstevige tas (met wieltjes), een triple (!) action pomp Γ©n een waterdicht telefoonhoesje bij. Ook bij dit board krijg je maar liefst 5 jaar garantie. Een teken dat ook Bluefin overtuigd is van de kwaliteit van het board.

Een betere ervaring op het water ga je niet krijgen. Dit board ligt enorm stabiel op het water en je voelt dat het geweldige kwaliteit bevat.

Wil je meer lezen over de Bluefin Cruise Carbon? Lees dan hier mijn volledige review

Ben je op zoek naar de allerbeste sup voor all-round gebruik? Kijk dan niet verder en kies voor deze. Hier ga je geen spijt van krijgen.

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (23)

Beste SUP board om te touren

In vergelijking met de all-round boards, zijn touring boards wat langer en iets smaller. Ze hebben een iets puntigere vorm, zodat ze sneller op het water zijn. Ook zijn ze erg stabiel, omdat je vaak langere afstanden aflegt met dit board. Zelfs als je iets vermoeider raakt, moet je nog voldoende snelheid kunnen maken met een touring sup board.

Doordat de boards groter zijn, is het ook gemakkelijker om wat meer spullen mee te nemen op je sup.

Persoonlijk zal ik je aanraden om niet op zoek te gaan naar een touring board kleiner dan 12β€² (dit is zo’n 365 cm). De meest voorkomende lengte is 12’6β€³ (381 cm) is. Deze afmeting vind ik zelf ook het beste voor touren, hoewel een 12β€² ook prima kan als je niet te lang bent. Ben je 1.85m of langer? Kies dan niet voor een 12β€² sup.

OkΓ©, daar komt β€˜ie: de drie beste opblaasbare touring boards voor 2024:

Top 3 opblaasbare Touring SUP boards voor 2024

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (24)

MOAI 12’6β€³
βœ“ Gewicht board: 10,5 kg
βœ“ €649 (op moment van schrijven)
βœ“ 381 cm x 81 cm x 15 cm
βœ“ Draaggewicht: 170 kg
βœ“ Incl. peddel, enkelkoord, pomp

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (25)

Bluefin Cruise 12β€²
βœ“ Gewicht board: 14 kg
βœ“ €729 (op moment van schrijven)
βœ“ 366 cm x 81 cm x 16 cm
βœ“ Draaggewicht: 140 kg
βœ“ Incl. peddel, enkelkoord, pomp, rugtas, kajak zitje + peddel opzetstuk

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (26)

Aqua Marina Hyper 12’6β€³
βœ“ 11 kg
βœ“ Ongeveer €699 (op moment van schrijven)
βœ“ 381 cm x 81 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 160 kg.
βœ“ Incl. enkelkoord , pomp, rugtas

MOAI 12’6β€³

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (27)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (28)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (29)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (30)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (31)

De MOAI 12’6β€³ is met zijn touring board een goede weg ingeslagen als het gaat om touring boards voor beginners. Dit board is 3.81m lang en heeft een breedte van 81 cm. Het puntige design zorgt ervoor dat het board lekker snel door het water snijdt en is dus ideaal voor touring.

Het maximale draaggewicht van maar liefst 170 kg maakt het board tevens geschikt voor twee personen (hoewel het touren dan een stuk lastiger is).

De meegeleverde accessoires hadden iets beter gekund bij MOAI, maar de prijs compenseert dit. Het board is op veel plekken voor rond de €650 te verkrijgen, en daar haal je een zeer voordelig goed touring board voor in huis. Als er een Carbon peddel bij geleverd werd, in combinatie met een triple action pomp, dan had dit board zeker mee kunnen strijden om de eerste plek.

Bluefin Cruise 12β€²

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (34)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (35)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (36)

Zoals je bij de all-round boards hebt kunnen lezen, is Bluefin een merk waar ik zeer van onder de indruk ben. Ik ben van mening dat het merk met de Bluefin Cruise absoluut goud in handen heeft.

Goed, dan begin je met het schrijven van de touring top 3 en ga je eens goed nadenken over de boards die daar een plekje verdienen. Eigenlijk kom ik dan toch weer vanzelf uit bij de Bluefin Cruise, alleen de 12β€² variant.

Waarom? Omdat het board ook geweldig kan dienen voor touring en lange afstanden peddelen. Het 12β€² board geeft net dat beetje extra ruimte op de sup die je graag wil tijdens een tour tocht. Het maximale draaggewicht ligt iets hoger, op 140 kg. In de praktijk heb ik gemerkt dat het vele malen hoger kan liggen, maar dat Bluefin bescheiden is als het hierom gaat.

Aqua Marina Hyper

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (38)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (39)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (40)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (41)

Nieuw in de collectie en echt gemaakt om te touren is de Aqua Marina Hyper. Pas sinds 2019 toegevoegd aan de Aqua Marina SUP collectie is dit board, Γ©n de Aqua Marina Hyper 11’6β€³. Zoals je hierboven kan lezen is in mijn ogen een 11’6β€³ te klein voor een goed touring board. De kleine versie vind ik dus helemaal niet interessant.

De grote versie daarentegen is een prachtige sup. Een mooi instapmodel voor als je al wat jaartjes op een all-round board aan het peddelen bent, en de stap wil maken naar een sneller model. Aqua Marina gaat er vanuit dat je al ervaring hebt met suppen want je krijgt geen peddel geleverd bij het pakket. Zorg er dus voor dat je al sup accessoires in huis hebt.

Het puntige ontwerp van de Aqua Marina Hyper zorgt voor veel snelheid. Er zit één centrale vin in het midden, wat het peddelen net iets avontuurlijker maak; iets waar ik persoonlijk wel van hou.

Ik ben een man dus het is lastig voor mij te oordelen. Persoonlijk vind ik wel dat Aqua Marina zich met het ontwerp heel erg richt op mannen. Dat is jammer, een unisex design had ik beter gevonden. Ook van de meegeleverde accessoires hoef je echt niets te verwachten. Een basic rugtas, een basic enkelkoord en een basic pomp. Daar moet je het mee doen.

Het board is echter wel Γ©cht heel goed en is bovendien voor een zeer mooi prijsje verkrijgbaar in Nederland. Ben jij dus al in het bezit van de juiste SUP accessoires en wil je een mooie upgrade halen voor je all-round sup board? Dan is de Hyper 12’6β€³ een geschikt board voor je.

  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (46)

Racing SUP Board

Racing SUP Boards zien er behoorlijk anders uit dan all-round sup boards. De Racing sup boards zijn veel langer (4 meter is heel normaal) en veel minder breed. Op deze manier kun je maximaal snelheid behalen met de sup.

Hoe langer, hoe beter is het in vrijwel ieder geval van een racing sup. Mijn top 3 bestaat dus uit 14β€² (4.26 m) lange boards. Dit type boards hebben een lagere weerstand op het water, waardoor je als een mes over het water snijdt. Ook hebben deze opblaasbare sup boards een puntige neus.

LET OP: bij aanschaf van een Race sup wordt in veel gevallen minder accessoires meegeleverd. Fabrikanten gaan er vanuit dat wanneer je kiest voor je een racing sup, je al veel ervaring hebt en dus zelf in het bezit bent van (bijvoorbeeld) een goede peddel.

Goed, tijd voor de 3 beste opblaasbare racing sup boards van 2024.

Top 3 beste opblaasbare racing sup boards voor 2024

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (47)

Bluefin Sprint 14β€²
βœ“ Gewicht: 12,7 kg
βœ“ € 699 (op moment van schrijven)
βœ“ 426,5 cm x 77 cm x 16 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 160 kg
βœ“ Incl. peddel, enkelkoord, pomp, luxe draagtas

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (48)

Aqua Marina Race
βœ“ Gewicht: 12.7 kg
βœ“ €599 (op moment van schrijven)
βœ“ 427 cm x 69 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 160 kg.
βœ“ Incl. pomp, enkelkoord, draagtas

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (49)

Aqua Marina Rapid
βœ“ Gewicht: 10 kg
βœ“ €549 (op moment van schrijven)
βœ“ 289 cm x 84 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 130 kg.
βœ“ Incl. pomp, draagtas

Bluefin Sprint 14β€²

  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (50)
  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (51)

De Bluefin Sprint is een enorm goed racing board. Niet te zwaar maar wel ontzettend robuust. Het strakke design in combinatie met de vele handigheidjes (kijk bijvoorbeeld eens naar de vele bungeecords), zorgt ervoor dat het een enorm geliefd sup board is.

Bij dit board krijg je bovendien een volledig pakket geleverd. Deze bestaat uit een hoogwaardige (fiberglass) peddel, luxe rugtas, pomp en een enkelkoord. In tegenstelling tot veel andere racing sups, is dit erg compleet.

Als je veel snelheid wil maken en altijd alleen op je sup staat, is dit zeker een product om te overwegen. Voor ongeveer €699 (prijs kan verschillen gedurende het seizoen) haal je het product al in huis.

De Bluefin Sprint kan worden opgeblazen tot maar liefst 28 PSI. Dit zegt wel iets over de kwaliteit van het product, dat het zelfs met zulke hoge luchtdruk kan omgaan. Bluefin zelf raadt aan om het board ergens tussen de 15 – 17 PSI op te blazen.

Verder is er ook gedacht aan een verhoogd kick-pad (op de staart van de sup). Door hier je gewicht naartoe te verplaatsen, kun je het jezelf eenvoudiger maken om bochten te maken. Let op: dit is op een racing board wel iets lastiger dan een bij een all-round πŸ˜„

Net als bij de andere twee boards is de lengte van 14β€² (426,5 cm) perfect om hoge snelheden te behalen. Ook heb je met deze grootte nog meer dan voldoende ruimte om je bagage op te bergen onder de bungee koorden.

Een tweede persoon op de sup meenemen is meer dan mogelijk met het maximum draaggewicht van 160 kg. Toch is dat bij een racing sup niet zo handig als bij een all-round.

Als je op zoek bent naar een racing sup board waarbij je ook goede accessoires geleverd krijgt, dan is de Bluefin Sprint zeker de overweging waard. De SUP is voornamelijk geschikt om alleen op te staan, en is heerlijk voor lange tochten en avontuur.

Aqua Marina Race

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (52)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (53)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (54)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (55)

Het tweede board in mijn top 3 is de Aqua Marina Race. Dit is een goedkopere optie dan de Bluefin Sprint en ook een zeer degelijke sup. De Aqua Marina Race SUP gaat al heel wat jaartjes mee bij het Chinese merk.

De Aqua Marina Race is verkrijgbaar in twee varianten: de 14’0β€³ (427 cm) en de kleinere variant, de 12’6β€³ (381 cm). Deze Race sup is nog iets uitdagender dan de Bluefin Sprint. Hij is namelijk nog iets minder breed, wat voor meer snelheid zorgt maar tegelijkertijd voor minder stabiliteit.

Het board is iets goedkoper dan de Bluefin Sprint, maar hier zitten dan nagenoeg geen accessoires bij. Je moet zelf in het bezit zijn van een peddel en een enkelkoord; dit wordt allemaal niet meegeleverd namelijk.

Als je al in het bezit bent van de accessoires en je bent op zoek naar een goedkoper Race board, dan is de Aqua Marina Race zeker de moeite waard om naar te kijken!

Aqua Marina Rapid

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (56)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (57)

De Aqua Marina Rapid is de vreemde eend in de bijt, maar ik vond hem wel de moeite waard om te bespreken. Dit is een racing board, maar dan op wild water. Ga je vaak op avontuur naar bijvoorbeeld de Ardennen, of andere gebieden vol met rivieren en actie? Kijk dan eens naar deze wildwater sup.

Deze korte, kleine sup is eerder vergelijkbaar met een surfboard dan een supboard, maar dat maakt hem juist zo gaaf. De Aqua Marina Rapid probeert zoveel mogelijk stabiliteit en wendbaarheid te leveren, met een zo klein mogelijke sup.

Een board dat absoluut niet geschikt is voor beginners. Het is ook absoluut niet geschikt voor touring, all-round gebruik of voor meerdere personen. Dit board koop je als je een sportieve watersporter bent die op zoek is naar avontuur. Oh, en als je iemand bent die niet bang is om een natte broek te krijgen πŸ˜‰

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (58)

SUP Board voor meerdere personen

Suppen gebeurt veel op een recreatieve manier. Ouders met kinderen, huisdieren, partners, vrienden; de sport leent zich er geweldig voor om lekker samen het water op te gaan. Samen suppen is daarom ook enorm populair en wordt heel veel gedaan.

Zodoende heb ik besloten een categorie toe te voegen. Deze categorie is voor als je altijd het water op gaat met een partner en dit op één board doet.

Bij deze sup boards is het belangrijk dat ze een groot oppervlak hebben en veel gewicht kunnen dragen. Ook is het belangrijk dat het board lekker stabiel in het water ligt. Sommige boards kunnen maar liefst 7 tot 8 personen tegelijk dragen, maar zijn deze ook leuk als je maar met zijn tweeΓ«n bent?

Zoals je zult begrijpen kun je met deze boards niet zo snel over het water peddelen. Denk dus goed na of dit board geschikt voor jou is, of dat je wellicht de keus moet maken voor 2 goedkope(re) sup boards. Bij deze producten draait het namelijk allemaal om vrienden en familie.

Goed, daar komen ze, de drie beste sup boards voor meerdere personen van 2024.

Top 3 beste opblaasbare sup boards voor meerdere personen van 2024

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (59)

Aqua Marina SuperTrip Tandem
βœ“ Gewicht: 15,4 kg
βœ“ €899 (op moment van schrijven)
βœ“ 427 cm x 86 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 230 kg
βœ“ Incl. 2 pompen, draagtas

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (60)

Bluefin Cruise 15β€²
βœ“ Gewicht: 19.05 kg
βœ“ €849 (op moment van schrijven)
βœ“ 482 cm x 92 cm x 16,5 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 160 kg.
βœ“ Incl. 2 peddels, pomp, 2x enkelkoord, 2x kajak zitjes, 2x peddel opzetstuk voor kajak, luxe draagtas

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (61)

Aqua Marina Super Trip
βœ“ Gewicht: 11,2 kg
βœ“ €579 (op moment van schrijven)
βœ“ 370 cm x 82 cm x 15 cm
βœ“ Max draaggewicht: 210 kg
βœ“ Incl. pomp, draagtas

Aqua Marina Super Trip Tandem

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (62)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (63)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (64)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (65)

De Aqua Marina Super Trip Tandem is de nieuwste (2023) variant van de β€˜gewone’ Super Trip. Al jaren is de Super Trip een enorm populair board in met name Duitsland. Ook in Nederland neemt de populariteit enorm toe.

In 2020 is de Super Trip Tandem toegevoegd aan de productlijn van Aqua Marina. Dit board is maar liefst 427 cm lang en heeft een breedte van 86 cm. Je ziet direct dat Aqua Marina hun opgedane kennis heeft verwerkt in de Super Trip Tandem.

Wat opvalt ten opzichte van de gewone Super Trip, zijn de Bungeekoorden (voor bagage) in het midden. Wanneer je met een huisdier gaat suppen, zit deze altijd voorop het board. Als je dan ook bagage kwijt wil, is dat lastig met de bungeekoorden aan de voorkant. Hierom heeft de Tandem, naast dat deze bungeekoorden voorop heeft, ook bungeekoorden in het midden. Wel zo handig!

Ook zit er een grote vin precies in het midden van het board. Dit zorgt voor (veel) extra stabiliteit. Deze kleine details zijn erg goed over nagedacht.

De Tandem is zo’n €300 duurder dan de gewone Super Trip. Op dit moment koop je de Aqua Marina Super Trip Tandem voor €899, ten opzichte van €579 voor de gewone Super Trip.

In mijn ogen is deze €300 goed te verantwoorden. Zo is het board een stuk groter en beter dan zijn kleine broertje. Een absolute must-have voor als je lekker met je partner, je huisdier, je kind of misschien wel allemaal tegelijk wil suppen deze zomer!

Bluefin Cruise Tandem 15β€²

  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (66)
  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (67)

Als we het over meerdere personen hebben, dan hoeft het niet gelijk over 3 of meer te gaan. Veel mensen gaan namelijk met zijn tweeΓ«n het board op. Samen touren, over prachtige plassen suppen en lange afstanden afleggen wordt veel gedaan.

Op zo’n moment wil je een grote sup die geen concessies doet op het gebied van sportiviteit. Ben jij op zoek naar zo’n sup? Dan is de Bluefin Tandem 15β€² iets voor jou. De sup weegt ruim 19 kilo en is dus geen product die je even snel meeneemt om in je eentje te peddelen. Wel is dit qua kwaliteit het beste wat je kunt krijgen.

Momenteel ligt de prijs van een Bluefin Cruise Tandem rond de €849 en dit is Γ©cht scherp geprijsd. Het pakket is een stuk completer dan bij de Aqua Marina Super Trip Tandem. Zo krijg je er twee in hoogte verstelbare peddels bij, twee kajak zitjes, enkelkoorden en een luxe draagtas.

De Bluefin Cruise Tandem 15β€² krijgt bij mij niet de eerste plaats omdat deze sup zich richt op twee volwassenen of jong volwassenen. Het board is te groot om door een kind te laten tillen en is meer gericht op sportief gebruik.

De Aqua Marina Super Trip Tandem richt zich meer op families en ik denk dat deze doelgroep veel groter is. Vandaar de #2 positie maar qua kwaliteit en meegeleverde accessoires is de Bluefin Tandem 15β€² de absolute top-of-the-bill!

Aqua Marina Super Trip

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (69)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (70)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (71)
πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (72)

Huh, alweer een Aqua Marina Super Trip in deze lijst? Yep!
Zoals je wellicht hierboven al gelezen hebt, heeft de Super Trip met de Tandem een grotere versie gekregen. Dat wil echter niet zeggen dat de β€˜gewone’ Super Trip afgeschreven is. Integendeel.

Nog altijd wordt de Super Trip een stuk vaker verkocht dan de Tandem. Dit heeft misschien te maken met het feit dat de SUP al heel wat jaartjes langer meegaat, maar ook de grootte en bijbehorende prijs doet nog behoorlijk wat stof opwaaien.

Voor een prijs van €579 (op moment van schrijven) haal je namelijk een sup board in huis, waarmee je heerlijk je warme zomerdag op het water kan slijten met je geliefde. Het maximale laadgewicht van 210 kg zorgt ervoor dat je gemakkelijk met een vriend(in), geliefde, huisdier of allemaal tegelijk het board op kan springen! Heerlijk toch?

Het enige waar je even rekening mee moet houden, is het feit dat er geen peddel inbegrepen is in het pakket! Koop dus deze even snel en je bent klaar om heel wat jaartjes samen het water onveilig te maken.

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (74)

SUP Yoga

SUP Yoga wordt steeds populairder, ook in ons kleine kikkerlandje. En waarom ook niet? Je kunt ervoor kiezen om in de frisse buitenlucht je workout te doen, of in een zwetende zaal vol met anderen.

Hoe mooi is het bovendien om zowel te sporten als te kunnen genieten van de natuur / zonsondergang of wat dan ook? Nog meer argumenten nodig waarom SUP yoga helemaal hot & happening is? Dat dacht ik al! πŸ˜‰

Zoals je op de site kan lezen, ben ik zelf geen enorme Yoga fan. Ik ga veel met mijn board het water op om te relaxen, maar om vervolgens in (voor mij tΓ©) moeilijke houdingen te staan, is me iets teveel van het goede πŸ˜‰ De volgende boards heb ik dus niet allemaal getest. Ik baseer mijn mening op de ervaringen van anderen en de reviews die ik van het board vind op internet. Ook kijk ik naar de beschikbaarheid van deze boards in Nederland en de prijs.

Hierbij de door mij samengestelde top 3 SUP YOGA BOARDS voor 2024

Top 3 beste opblaasbare Yoga sup boards van 2024

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (75)

Bluefin Voyage
βœ“ 21 lbs / 9.5 kg
βœ“ €649 (op moment van schrijven)
βœ“ 330 cm x 99 cm x 16 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 130 kg.
βœ“ Incl. peddel, pomp, enkelkoord, luxe draagtas

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (76)

Aqua Marina Dhyana
βœ“ 10 kg
βœ“ €509 (op moment van schrijven)
βœ“ 336 cm x 91 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 120 kg.
βœ“ Incl. draagtas, enkelkoord, pomp

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (77)

Peak 10β€² Yoga & Fitness
βœ“ 10 kg
βœ“ $510 (currently)
βœ“ 305 cm x 78 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 110 kg
βœ“ Incl. peddel, pomp, draagtas, telefoonhoesje, enkelkoord

Bluefin Voyage

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (78)

De Bluefin Voyage is wederom een extreem populair board van Bluefin. Dit keer focussen zij zich volledig op stabiliteit. Het board is maar liefst 99 cm breed, dit is ruim 20% breder dan een normaal sup board. De breedte is iets wat voor enorm veel stabiliteit zorgt voor jouw YOGA SUP workout en dus erg belangrijk om naar te kijken.

Wat Bluefin verder erg slim heeft gedaan bij de Voyage Yoga SUP, is het toevoegen van stabilisators aan de zijkant. Ook dit zorgt voor de nodige extra stabiliteit.

In tegenstelling van veel andere Yoga boards, houdt Bluefin er rekening mee dat je nog niet in het bezit bent van een volledige Yoga SUP uitrusting. Zo krijg je bij aanschaf van de Voyage een compleet pakket. Deze bestaat uit een fiberglass peddel, een luxe draagtas, enkelkoord, dual action pomp en een houder voor je vishengel. Huh, een houder voor mijn vishengel? Yep! Vanwege de stabiliteit wordt deze sup ook veel verkocht aan mensen die ermee het water op gaan om te vissen. 🎣

De Bluefin Voyage koop je voor ongeveer €650 (afhankelijk van het seizoen). Dit is in mijn ogen een zeer interessante prijs voor zo’n compleet pakket.

Aqua Marina Dhyana

  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (79)
  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (80)

De Aqua Marina Dhyana ademt YOGA. Van de opdruk tot de anti-slipmat – als je een Yoga fanaat bent dan is dit jouw nieuwe sup. Met een lengte van 336 cm en een breedte van 91 cm, lijkt dit board iets meer op een all-round sup dan de andere twee. Vergis je echter niet in de breedte, die echt top is voor je yoga workout.

Een voordeel van de Aqua Marina Dhyana is dat het board ook goed te gebruiken is als all-round board. Hij is een stukje breder dan een all-round maar je kunt hier nog meer dan prima een lekker stukje mee touren of samen met je vrienden/familie mee ontspannen.

Bij aanschaf van het pakket krijg je een peddel, een pomp en een enkelkoord. De kwaliteit van deze accessoires zijn niet heel super, maar wel degelijk en prima voor de eerste paar jaren.

Wat de Aqua Marina Dhyana echt uniek maakt is de dock die je erbij kunt kopen, zodat je in een groep jouw yoga workout kunt doen. Kijk maar eens op de foto hieronder, waar je kunt zien hoe het werkt.

Alle Dhyana’s (hoewel er ook prima andere sup board aan bevestigd kunnen worden) kun je in een soort docking station kwijt, waarna je deze kunt vastmaken aan de dock. Op de dock kan de Yoga instructeur zijn workout voordoen, zodat iedereen aan die dock kan zien hoe het moet. SUPER tof toch? Wil jij Yoga met meerdere mensen doen, dan is de Dhyana de absoluut beste sup die je kunt krijgen!

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (81)

Peak 10β€² Yoga

  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (82)
  • πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (83)

Disclaimer: voordat je verder leest is het belangrijk om te weten dat de PEAK 10β€² Yoga sup niet goed verkrijgbaar is in Nederland. De verzending van dit product kost ruim €100 (op moment van schrijven). De prijs valt inclusief verzending alsnog mee (ongeveer €700 inclusief verzending) maar de vraag is of je zoveel geld wil besteden aan verzending en niet aan je sup yoga board.

De Peak 10β€² Yoga board is echt een Yoga sup board. Het board is niet zo lang als een touring board maar wel lekker breed zodat je veel stabiliteit ervaart tijdens de yoga. De enorme anti-slip mat zorgt ervoor dat je overal op het board veel grip hebt, wat erg prettig is.

Omdat de yoga sup verder een normaal ontwerp heeft, kan je hem ook gebruiken om lekker ontspannen te peddelen of kleine stukjes te touren. Wel is het board het meest geschikt voor Yoga.

De SUP heeft een draaggewicht van 125 kg. Als je dus net dat extra pondje na alle bbq’s in de zomer wil verbranden, moet dat alsnog lukken πŸ”

Bij aanschaf van het board krijg je een peddel (let op: deze blijft niet drijven), een rugtas, enkelkoord, dual action pomp Γ©n een waterdicht telefoonhoesje.

Beste SUP board voor Kinderen

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (84)

Tot slot heb ik een selectie gemaakt van sup boards voor kinderen. Dit zijn smallere boards die veel lichter in gewicht zijn, zodat jouw kind gemakkelijk zelf het water op kan. Het board is veelal voorzien van vrolijke kleuren en heeft minder draaggewicht.

Tip: let voor aanschaf op of een sup board specifiek voor kinderen wel geschikt is voor je. Het valt me op dat kinderen vaak op iets latere leeftijd beginnen met suppen (vanaf 14 jaar ongeveer). Zij zijn dan al volop in de groei en zijn binnen een jaar al zwaarder dan het maximale draaggewicht van bijvoorbeeld 60 kg. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor een volwassen board, die niet zo dik is. Een voorbeeld hiervan is de Aqua Marina Breeze of de Aqua Marina Vapor. Deze boards hebben een draaggewicht van zo’n 100 kg maar zijn wel vrij licht.

Is jouw kind nog hartstikke jong en wil hij al wel kennismaken met de watersport? Dan heb ik hier een overzicht gemaakt van het beste sup board voor hen.

Zelf heb ik op de Bluefin Cruise Junior gestaan en ook mijn vriendin heeft dit board uitgebreid getest. Wij hebben beide moeite gehad met de stabiliteit, omdat we simpelweg te groot en te zwaar waren voor dit board. Vervolgens hebben we een kind op het board laten peddelen, die erop sprong en weg peddelde.

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (85)

Top 3 beste opblaasbare sup boards voor Kinderen

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (86)

Aqua Marina Vibrant
βœ“ 5.7 kg
βœ“ +/- €299 (op moment van schrijven)
βœ“244 cm x 71 cm x 10 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 60 kg.
βœ“ Incl. peddel, pomp, enkelkoord, luxe draagtas, extra vin

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (87)

Bluefin Cruise Junior
βœ“ 10 kg
βœ“ €509 (let op: heel vaak in de aanbieding. Check deze pagina voor promoties)
βœ“ 245 cm x 74 cm x 15 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 120 kg.
βœ“ Incl. draagtas, enkelkoord, pomp, kajak zitje, kajak peddel, waterdicht telefoonhoesje

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (88)

Aqua Marina Perspective
βœ“ +/- €359
βœ“ 300 cm x 97 cm x 10 cm
βœ“ Max. draaggewicht: 80 kg
βœ“ Incl. peddel, pomp, draagtas, telefoonhoesje, enkelkoord, opblaasbare kamers aan de zijkant (voor extra veel stabiliteit)

Conclusie beste opblaasbare SUP board voor 2024

Zoals je kunt zien aan deze pagina is het niet eenvoudig om één opblaasbaar board te kiezen die het best is. Het type water waarin je supt, de behoefte die je hebt als watersporter én persoonlijke smaak spelen allen mee in de zoektocht naar jouw ultieme sup.

Ik heb geprobeerd zo duidelijk mogelijk uit te leggen waarom ik een board zo geschikt vind. Ook hecht ik veel waarde aan de meegeleverde accessoires.

All-round sup boards worden het meest gebruikt en zijn verreweg het meest populair, dus vandaar dat ik de Bluefin Cruise SUP heb uitgeroepen tot beste opblaasbare sup board van 2024 πŸ₯‡.

Dat is dit het beste board vind, wil niet zeggen dat jij dit ook moet vinden. Kies een sup uit die het beste bij je past, die je mooi vindt en die je kan gebruiken voor alles waarvoor je van plan bent hem te gebruiken.

Kijk hierbij niet alleen naar het opblaasbare sup board, maar ook naar de kwaliteit van de SUP accessoires. Het verschil tussen een aluminium en een fiberglass of carbon peddel is enorm en het rendeert echt om hier naar te kijken voor aanschaf.

Bekijk vooral het complete pakket zodat je altijd de juiste keus maakt.

Niet zeker welk sup board het best bij jou past, of twijfel je tussen een aantal boards?
Laat het me weten in de reacties en ik zal je proberen zo goed mogelijk te helpen in je keus!

Veelgestelde vragen

Wat is het beste SUP board van 2024?

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (89)

1. Bluefin Cruise 10’8β€³
2. MOAI 10’6β€³
3. Bluefin Cruise Carbon

Wat is het beste Touring sup board van 2024?

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (90)

1. MOAI 12’6β€³
2. Bluefin Cruise 12β€²
3. Aqua Marina Hyper 12’6β€³

Wat is de beste Yoga SUP van 2024?

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (91)

1. Bluefin Voyage
2. Aqua Marina Dhyana
3. PEAK 10β€² Yoga

Wat is het beste sup board voor meerdere personen?

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (92)

1. Aqua Marina Super Trip Tandem
2. Bluefin Cruise 15β€²
3. Aqua Marina Super Trip

Wat is het beste sup board voor kinderen?

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (93)

1. Aqua Marina Vibrant
2. Bluefin Cruise Junior
3. Aqua Marina Perspective

πŸ₯‡ Wat is het Beste SUP board van 2024? Check het hier! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5976

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.