Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (2024)

Je vind in het Beatrixpark vind je het Fort Drakensteijn; een enorme speeltuin waar kinderen jong en oud zich prima kunnen uitleven. Ook is er een kinderboerderij waar dieren geknuffeld kunnen worden. Honger? Dan kan je bij het restaurant wat eten of een ijsje halen of op het grote veld bbq-en!

Vanwege de Jurrassic Parc tentoonstelling met enorme dinosauriërstogen we richting het Prinses Beatrixpark in Schiedam. Voor ons nog geen kwartiertje rijden, maar we waren er nog nooit geweest. We zijn toen een paar keer gegaan, eerst nog terwijl ze aan het opzetten waren en later toen het park officieel geopend was.

Inhoudsopgave verberg

1. Beatrixpark Schiedam

2. Fort Drakensteijn

5. Waarom Schiedam?

6. Parkeren

Beatrixpark Schiedam

Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (1)
Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (2)

In het noorden van Schiedam vlakbij de snelweg vind je dit enorme park met diverse recreatiemogelijkheden. Door het park lopen diverse routes die je de weg wijzen.

Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (3)
Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (4)

Kom je van ver; trek er dan rustig een hele dag voor uit. Het Beatrixpark is een erg fijn park om met kinderen te bezoeken. Zo vindt je vlak voor de ingang een kinderboerderij die overdag geopend is (behalve maandag) en een hele fijne speeltuin Fort Drakensteijn. Het is wel goed om hier afspraken te maken met je kind of goed op te letten want hij is erg ruim.

Ze kunnen in deze speeltuin klimmen, klauteren, schommelen, glijden en nog veel meer. Er zijn toestellen die zowel geschikt zijn voor jong en oud. Vlak voor de Fort Drakensteijn speeltuin vind je ook nog een natuurgedeelte met een waterpomp en natuurelementen. Een zeer diverse speeltuin dus voor jong en oud en diverse weersverwachtingen! Wij waren er maar kort na schooltijd maar gaan zeker terugkomen voor een compleet dagje uit.

Kinderboerderij ’t Hoefblad

Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (5)

Kleine varkentjes, koeien, schapen en cavia’s. Het is maar een kleine greep uit de boerderijdieren van Kinderboerderij ’t Hoefblad. Bij Kinderboerderij ’t Hoefblad mogen de meeste dieren vrij rondlopen. Bijzonder zijn de Lakervelder koe en het Friese melkschaap.

Op de kinderboerderij worden ook regelmatig leuke activiteiten zoals nagels van konijnen en cavia’s leren knippen, een vierdaagse cursus dierenverzorging, een schaapscheerdersfeest en een spetterend Indianenfeest georganiseerd. Naast deze kinderboerderij vind je de speeltuin fort drakensteijn.

Meer informatie vind je hier.

Daarnaast heb je vlindertuinen, moerassen en nog veel meer!

Restaurant & BBQ-veld

Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (6)

Op het ‘kruispunt’ vindt je een openbaar toilet en ook in het restaurant kan je daar gebruik van maken. Je zit daar op het terras heerlijk aan het water, of je haalt snel een ijsje of patatje bij de kraam buiten.

Je kan zelfs in de auto je bbq spullen meenemen, vlakbij de parkeerplaats van het Beatrixpark is namelijk een BBQ veld waar je heerlijk kan bbq-en terwijl de kinderen spelen.

Waarom Schiedam?

Schiedam, vlak naast Rotterdam, is dé jenever- & ginstad van Nederland, maar met de komst van de levensgrote dinosaurussen deze zomer mag Schiedam zich een maand lang Dinostad van Nederland noemen. Dat de organisatie achter Jurassic Kingdom, het Beatrixpark in Schiedam als locatie gebruikt, is een logische keuze.

Het is een stadspark van formaat en heeft een perfecte centrale ligging tussen Rotterdam en Den Haag. Ook heeft het centrum van Schiedam veel te bieden. De prachtige oude pakhuizen, klassieke ophaalbruggen en de nog altijd aanwezige distilleerderijen herinneren aan de achttiende en negentiende eeuw waarin de stad gouden tijden beleefde. Een rondje door de binnenstad mag voor of na een bezoek aan Jurassic Kingdom dan ook niet ontbreken.

Parkeren

Bij de ingang van het park is er een gratis parkeerplaats, deze is echter niet heel groot. Zeker op zonnige zomerse dagen is het verstandig om daar rekening mee te houden. Ook in het weekend kan het hier druk zijn vanwege de sportvelden die dan druk bezocht worden.

Meer informatie vind je hier.

  • Over
  • Laatste berichten

Linda van Aken

Blogger bij Mamaliefde

Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon.
Zoals ze zelf zegt is ze besmet met het reisvirus en eist ze het liefste de hele wereld over. Ook gaat ze graag op ontdekking in eigen land en probeert de vele uurtjes achter de laptop te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin.Ze is altijd in voor een spontane actie.

Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

  • Landal vakantieparken België - 19 juni 2024
  • Kerst in België; hoe wordt het gevierd en tips wat te doen - 19 juni 2024
  • - 18 juni 2024

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Plaswijckpark Rotterdam; binnenspeeltuin, dieren kinderboerderij, waterspeeltuin en verkeersparkAvonturenboerderij Molenwaard; zo’n leuk dagje op de boerderij heb je nog nooit gehadSpeeldernis Rotterdam speelbos hutten bouwenBelevenisboerderij Schieveen Oerrrr speelnatuur bij RotterdamHappy Italy Hendrik Ido Ambacht; Kindvriendelijk Italiaans restaurant met speelhoek en speeltuin

Fort Drakensteijn Schiedam; Prinses Beatrixpark met speeltuin & kinderboerderij - Reis-liefde.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6544

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.